ביצוע ניתוח ומחקר מתחרים. כל אחד יכול

פורסם על ידי אינטריום מדיה

פורסם על ידי אינטריום מדיה

Competitors Research

כל עסק עמוד מול תחרות. בחלק מהמקרים התחרות מאוד קלה, אך ברוב המקרים התחרות בינונית עד קשה מאוד. במאמר זה נעבור על מספר כלים וכללי אצבע שיכולים לעזור לכל עסק למצוא את המתחרים שלו וליישם צעדים חשובים כדי להבין מה עושים המתחרים וכיצד להתעלות עליהם. בעבר, ביצוע ניתוח ומחקר מתחרים היה תחום מאוד סגור. עם התפתחות האינטרנט למימדים שאנו מכירים היום, כל אחד יכול לחקור את המתחרים ובקלות יתרה לגלות באיזה שיטות שיווק משתמשים המתחרים, מה הם מציעים ולפי אילו מודלים הם עובדים. כל זה יעזור לכם כדי להיות יותר אטרקטיבים מולם ולפתח אסטרטגיות חכמות יותר.

מיקום גאוגרפי לוקלי או כלל ארצי

לפני שאתם  מתחילים לבדוק את המתחרים בעזרת כלים כאלה ואחרים, יש צורך למקד את אזור התחרות. האם אתם חנות כלל ארצית? האם אתם או הלקוחות שלכם פועלים כעסק מקומי? נתון זה חשוב מאוד שכן, אם אתם עסק מקומי אשר מפרסם עצמו באופן כלל ארצי, התוצאה תהיה בזבוז תקציבים במקומות שהפרסום לא צריך להיות בהם.  

מי המתחרים? היכן הם מפרסמים? מה הם מפרסמים?

שאלה חשובה זו יכולה בעיקר לעזור לכם להבין באיזו זירה אתם אמורים להתמודד עם המתחרים ואיפה הם מבזבזים את המשאבים שלהם כדי להביא לקוחות לעסק.  אין זה אומר שהמתחרה העיקרי שלכם עושה את הדבר הנכון או לא ואם הוא מפרסם בפלטפורמה מסויימת אז גם אתם צריכים. יכול מאוד להיות שהמתחרה אינו יודע מה הוא עושה והוא מקדם את עצמו בפלטפורמות הלא נכונות. לשם כך, חשוב לראות האם כמה מתחרים נמצאים באותה זירת פרסום ולא להתבסס על מתחרה אחד. דגש נוסף, שימו לב ולמדו על מה מדברות הפרסומות של המתחרים. מה הם מציעים? האם אתם יכולים להציע יותר טוב? 

בדיקת מתחרים בגוגל אדס

על מנת למצוא את המתחרים שלכם בגוגל, עליכם לחשוב כלקוחות. כאשר לקוח נכנס לגוגל ורוצה לרכוש משהו או ללמוד משהו על מוצר או שרות שהוא מתכנן לקנות. הלקוח משתמש במלות מפתח או ביטויים כדי להגיע לתוצאות רלוונטיות. לכן, יש לחשוב מה הלקוח היה מחפש ולא מה אתם הייתם מחפשים. לדוגמה: יש לכם לקוח שהעסק שלו מתרכז במכירת אוהלי קמפינג. עלינו להבין היכן נמצאים המתחרים שלו. הדבר הראשון שנוכל לעשות הוא להיכנס לגוגל ולחפש "אוהל קמפינג". נצא מנקודת הנחה שהעסק הוא כלל ארצי ושולח את המוצר לכל חלקי הארץ.

ניתן להסיק שאם יש פרסומים של כמה מתחרים בגוגל אז כנראה שהפרסום בפלטפורמה מצליח להחזיר את ההשקעה וזה הערוץ שגם ללקוח שלכם שווה לנסות ולהתחרות בו. לא ניכנס כאן לעניין של מילות חיפוש וכדומה. אנחנו כרגע בודקים רק באילו ערוצים המתחרים נמצאים והאם אנחנו גם צריכים להיות שם. לא נרחיב כאן גם על החלק האורגני של תוצאות החיפוש, אבל זה מובן מאליו שאורגני הוא המשלים של הממומן וההפך.

בדיקת מתחרים בפייסבוק

פלטפורמה נוספת היא כמובן פייסבוק. פה יש כמה דברים שנוכל לבדוק על המתחרים:
מי נמצא בפייסבוק מהמתחרים שאנו מכירים או לא מכירים. בשורת החיפוש בפייסבוק נכתוב "אוהל קמפינג" ונלחץ על דפים. בצד ימין ישנה אפשרות סינון, אך עדיף לראות את כל הדפים ולהחליט מי מהם עונה על התואר מתחרה.

התוצאות אכן מראות לנו שיש רשימת דפים מכובדת של מתחרים. שימו לב כי התוצאות כוללות גם עסקים אשר מאפשרים לעשות קמפינג במקום והם למשל, לא רלוונטים ללקוח שלנו, שמנסה למכור אוהלי קמפינג. מכאן, ניתן להיכנס לכל דף ודף וללמוד מה המתחרים שלכם עושים מבחינה שיווקית. לפי התגובות, השיתופים והאויירה בדף, אולי תצליחו ללמוד גם על העסקאות שמתבצעות. דרך הדפים גם תוכלו להגיע לאתרי המתחרים וגם שם להבין באילו מודלים משתמשים כדי לשווק ולמכור.

כלי שיקופות הדף בפייסבוק

"פייסבוק מציגה מידע שיעזור לך להבין טוב יותר את מטרת הדף הזה. כאן אפשר לראות פעולות שבוצעו על ידי האנשים שמנהלים אותו ומפרסמים בו תוכן." 
מה זה אומר? פייסבוק מאפשרת לנו לראות האם המתחרים שלנו מפרסמים בפלטפורמה. אם כן, גם ניתן לראות את המודעות הפעילות באותו הרגע. למשל: ניכנס לדף של קמפינג לייף ישראל. בעמודה הימינית, מתחת לאודות, יש טאב שנקרא שקיפות הדף. הקליקו על עוד.

אנו רואים שהדף אכן מפעיל מודעות כרגע ואפשר לעבור לספריית המודעות כדי לראות את כל הפרסומים. נסו בעצמכם על המתחרים שלכם. זהו אחד הכלים החשובים ביותר בפייסבוק בכל הנוגע לחקר מתחרים.

כלי נתוני שימוש של דפים עסקיים מתחרים

על מנת לראות את הפסטים של התחרים ואת נתוני השימוש שלהם, תוכלו להיכנס לעמוד העסקי שלכם וללחוץ על "נתוני שימוש". גללו טיפה למטה ותראו אפשרת להוסיף דפים של מתחרים אשר תרצו לראות את הפוסטים שלהם וקצת נתונים על מה שהם עושים בדף העסקי שלהם. 

למדו את הפעילות השיווקית של המתחרים בפייסבוק לא ממומן

כחלק מחר המתחרים, עניין חשוב הוא מעקב אחר עמודים עסקיים של המתחרים. עליכם להיכנס לכל מי שנחשב מתחרה ולראות איזו פעילו שיווקית מתבצעת בעמוד. למשל: האם יש תדירות גבוהה לפוסטים ולתכנים שהמתחרה מעלה? איזה באז יוצר כל פוסט? בדקו האם יש שיתופים או תגובות על פוסטים שאולי יכולים לתת לכם רעיונות לעשות משהו דומה ובאופן טוב יותר.

להפוך ללקוח של המתחרים שלכם

אם תשקיעו זמן בלמידת הפעילות של המתחרים, ברוב הפעמים תגגלו שלמתחרים הרציניים יש רשימת תפוצה. צרפו את עצמכם. תהיו חלק מבסיס הלקוחות של התחרה וכך תהיו תמיד מעודכנים על מבצעים והטבות בזמן אמת. 

מה אנחנו מחפשים בדיוק כדי להיות יותר טובים?

בכל מחקר מתחרים עולות שאלות שונות ומגוונות. על חלקן ניתן לענות ועל חלקן לא, אבל יש שאלות שתמיד רצוי שתשאלו:
* הדוגמה מתיחסת למוצר, אך שאולות דומות צריכות לעלות גם כאשר המוצר הוא שירות.
1. באיזה נתח שוק שולט המוצר? 
2. האם המוצר של התחרה איכותי יותר או פחות?
3. האם ניתן להציע מחיר טוב יותר מהמתחרה על אותו מוצר בדיוק?
4. בהנחה שהמוצרים דומים, אלו יתרונות וחסרונות יש למוצר של המתחרה מול שלכם? 
5. האם למתחרה שלכם יש ביקורות שליליות? אם כן, על מה מתלוננים הלקוחות?
6. האם האופן הויזואלי, הגרפי של השיווק הוא משהו שתוכלו להתעלות עליו?
7. כמה זמן לוקח למוצר מתחרה להגיע ללקוח והאם המשלוח בתשלום?

תוכלו להכין רשימת שאלות בדומה לזאת ולנסות למצוא את החולשות של המתחרים ועל ידי כך לבדל את עצמכם מהמתחרים בעזרת הצעות טובות יותר.

דפי נחיתה ואתרים

סביר להניח שלכל מתחרה שלכם יהיה דף נחיתה או אתר אינטרנט. רצוי מאוד לחפש ולנתח את הדפים אליהם מופנים הלקוחות. המיקוד שלכם צריך להיות במודל העסקי, ההצעות ופעולות השיווק של התחרים, אך לא רק. שווה לכם להתמקד לרגע גם בהיבטים הטכניים של ההאתרים או הדפים.

מהירות טעינת האתר

כפי שראינו, יש המון דרכים לבדוק את השוק  ולגלות כיצד המתחרים שלכם פועלים. חקר זה חשוב מאוד לכל עסק. גם לעסקים שקיימים עשרות שנים. תמיד צריך להיות מעודכנים ולהקשיב לרחשי השוק המשתנים יום יום. יש עוד אין ספור כלים לבדיקות מעמיקות יותר. כל מידע שתוכלו להשיג יכול לגרום לכם לעשות צעד שיעקוף את המתחרה וישים את המוצר או השירות שלכם במקום טוב יותר בשוק. אם בכל זאת לא תצליחו לעשות זאת בעצמכם או שהמידע שהשגתם לא מספיק לכם, תמיד תוכלו ליצור איתנו קשר ואנו נסייע לכם

כלי חשוב לתהליך אופטימיזציה - GTmetrix

כנסו לכתובת הבאה: gtmetrix.com והכניסו את כתובת האתר שאותו תרצו לבדוק. שלכם, של הלקוח או של המתחרים. המערכת תפיק עבורכם דו"ח מסודר ובו תוכלו לראות מה דורש תיקון. לחלופין, תוכלו לראות איך ביצועי האתר שלכם בהשוואה למתחרים.

מילות סיכום

כפי שראינו, יש המון דרכים לבדוק את השוק  ולגלות כיצד המתחרים שלכם פועלים. חקר זה חשוב מאוד לכל עסק. גם לעסקים שקיימים עשרות שנים. תמיד צריך להיות מעודכנים ולהקשיב לרחשי השוק המשתנים יום יום. יש עוד אין ספור כלים לבדיקות מעמיקות יותר. כל מידע שתוכלו להשיג יכול לגרום לכם לעשות צעד שיעקוף את המתחרה וישים את המוצר או השירות שלכם במקום טוב יותר בשוק. אם בכל זאת לא תצליחו לעשות זאת בעצמכם או שהמידע שהשגתם לא מספיק לכם, תמיד תוכלו ליצור איתנו קשר ואנו נסייע לכם

יש לכם חברים? שתפו אותם :)

Facebook
Email
WhatsApp